Αναζήτηση Κλινικών

Αναζήτηση για:
Πόλη
Επιλογή Τμήματος

Εξωτερικά Ιατρεία

Πόλη
Επιλογή Τμήματος
Ημέρα εφημερίας

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 8 επισκέπτες συνδεδεμένουςUEHP News OCTOBER 2013


EUPOPEAN ECONOMY
The Second Economic Adjustment Programme for Greece- Fourth Review – April 2014


EUPOPEAN ECONOMY
The Second Economic Adjustment Programme for Greece- Second Review – May 2013


Health Professional Mobility in a Changing Europe
New dynamics, mobile individuals and diverse responsesΕπιστολη στην Προεδρο της Ευρωπαικης Επιτροπης

Αγαπητή κυρία Πρόεδρε,
Αγαπητή κυρία Von der Leyen,

Βρυξέλλες, 20 Απριλίου 2020

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, όλα τα νοσοκομεία, δημόσια και ιδιωτικά, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν την κρίση του κοροναϊού, αναπτύσσοντας νέες λύσεις για την αντιμετώπιση του απρόβλεπτου αριθμού ασθενών που πάσχουν από τον ιό. Αντιπροσωπεύοντας το 20% όλων των νοσοκομειακών κλινών στην Ευρώπη, τα ιδιωτικά νοσοκομεία (που παρέχουν υπηρεσίες οξείας περίθαλψης, αποκατάστασης και ψυχικής υγείας) έχουν δείξει την πλήρη συμμετοχή τους στην ανταπόκριση της δημόσιας υγείας που διαχειρίζονται οι κυβερνήσεις σε κάθε κράτος μέλος.

Πρέπει να τονισθούν δύο βασικές λέξεις: ο συντονισμός και η συνεργασία, μερικές φορές διαχειρίζονται με κάποια καθυστέρηση αλλά πάντα αποτελεσματικές και σχετικές, σε περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο.

Ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Νοσοκομείων (UEHP), θα ήθελα να υπενθυμίσω στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πλήρη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα υγείας στην αντιμετώπιση αυτής της απειλής για τη δημόσια υγεία και τη δέσμευση όλων των μέσων για την επιτυχία.

Το UEHP πιστεύει ότι η τρέχουσα κρίση απαιτεί νέες προοπτικές για έναν ευρωπαϊκό συντονισμό της υγείας και μια σημαντική αλλαγή στην επιστημονική και διαχειριστική συνεργασία.

Η έλλειψη ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας εκθέτει τα εθνικά συστήματα σε ανεπαρκείς απαντήσεις.

Πάρα πολλές αντιφατικές φωνές αποκήρυξαν την αποτελεσματική επικοινωνία και πρακτικές λύσεις.

Για να αναφέρουμε μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε: κρεβάτια ΜΕΘ, αναπνευστήρες, ΜΑΠ, έλλειψη ναρκωτικών ή συσκευών…

Όπως ήδη εκφράστηκε από κορυφαίους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, η «επόμενη μέρα» θα είναι μια άλλη μέρα. Ζητούμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να θέσει την Υγεία προτεραιότητα και, ως εκ τούτου, να καθορίσει βασικούς κανόνες. Μαθαίνοντας από την κρίση σημαίνει να κατανοήσουμε ότι η πρόκληση της πανδημίας μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την ένωση όλων των δυνάμεων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Επομένως, τα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι απαραίτητο στοιχείο, το οποίο φέρει μεγάλο μέρος της επιβάρυνσης και, ως εκ τούτου, πρέπει να αναγνωριστούν ως εταίροι με ίσα δικαιώματα.

Το UEHP είναι έτοιμο να υποστηρίξει νέο στρατηγικό στόχο και να προτείνει σχετική πρωτοβουλία, περήφανη για την πρόσφατη δέσμευση για μια νέα κοινή φιλοδοξία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σας ευχαριστώ για την ευγενική προσοχή σας και ανυπομονώ να σας ακούσω

Με σεβασμό,

Γιατρός Paul GARASSUS
Πρόεδρος UEHP

 

Σύνδεση
Χρήσιμοι σύνδεσμοι

 

Δημοσιεύσεις