Αναζήτηση Κλινικών

Αναζήτηση για:
Πόλη
Επιλογή Τμήματος

Εξωτερικά Ιατρεία

Πόλη
Επιλογή Τμήματος
Ημέρα εφημερίας

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 69 επισκέπτες συνδεδεμένουςUEHP News OCTOBER 2013


EUPOPEAN ECONOMY
The Second Economic Adjustment Programme for Greece- Fourth Review – April 2014


EUPOPEAN ECONOMY
The Second Economic Adjustment Programme for Greece- Second Review – May 2013


Health Professional Mobility in a Changing Europe
New dynamics, mobile individuals and diverse responsesΜέτρα στήριξης επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας

Αξιότιμο

  • Υπουργό Οικονομικών

Κύριο Χρήστο Σταικουρα

  • Υπουργό Εργασιας

Κύριο Ιωάννη Βρουτση

  • Υπουργό Υγειας

Κύριο Βασίλη Κικιλια                                                                              Αριθμ. Πρωτ. 366

ΕΝΤΑΥΘΑ                                                                                            Αθηνα, 23-3-2020

 

ΘΕΜΑ: Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας

 

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που είτε έπαυσαν την λειτουργία τους με Κυβερνητική απόφαση είτε ο κύκλος εργασιών τους έχει μειωθεί δραστικά δεν συμπεριλαμβάνονται οι Ιδιωτικές Κλινικές.

Σας πληροφορούμε ότι από την αρχή εμφάνισης της πανδημίας στην Κίνα η προσέλευση ασθενών συνεχώς μειώνεται λόγω του φόβου των συμπολιτών να προσέλθουν σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, με αποτέλεσμα Διαγνωστικές – προληπτικές εξετάσεις καθημερινά αναβάλλονται, προγραμματισμένα Χειρουργεία ακυρώνονται, όπως αποφάσισε το Υπουργειο Υγειας και η πληρότητα μας να κυμαίνεται σε μονοψήφια έως μηδενικά ποσοστά.

Επιπλέον τα έξοδα μας έχουν αυξηθεί λόγω των μέτρων προστασίας που λαμβάνουμε για τους εργαζόμενους, τους ασθενείς και τους συγγενείς για περιορισμό της διασποράς.

Ακόμη, με την επίταξη μας, αγωνιούμε για την επόμενη ημέρα.

Αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις δαπάνες μισθοδοσίας, στις δαπάνες καταβολής Δώρου Πάσχα, στην καταβολή των Ασφαλιστικών εισφορών, στην καταβολή των δόσεων από ρυθμίσεις στο ΚΕΑΟ, δόσεων τραπεζικών δανείων, ρυθμίσεων στις Δ.Ο.Υ. και αγοράς του αναγκαίου υγειονομικού υλικού, φαρμάκων, οξυγόνου, τροφοδοσίας σίτισης, λογαριασμών ΔΕΗ, Ύδρευσης, Φυσικού Αερίου.

Οι εισπράξεις μας είναι μηδενικές. Είναι αδύνατον να ανταποκριθούμε στις οικονομικές υποχρεώσεις μας.

Παρακαλούμε θερμά για την ένταξη των Ιδιωτικών Κλινικών στα μέτρα στήριξης ώστε να αγωνιστούμε για την επιβίωση μας μέχρι την ύφεση της πανδημίας, χωρίς απώλειες επιχειρήσεων αλλά και θέσεων εργασίας.

ΖΗΤΑΜΕ :

v  Αναστολή Φορολογικών και Ασφαλιστικών υποχρεώσεων χωρίς απώλεια των ρυθμίσεων.

v  Χρηματοδότηση του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων μας και χορήγηση στους εργαζομένους μας του επιδόματος των 800€ για όσο διαρκέσει η κρίση χωρίς μεταβολή της εργασιακής μας σχέσεως και χωρίς μείωση του απασχολούμενου προσωπικού μας.

v  Δυνατότητα καταβολής του Δώρου Πάσχα έως το τέλος Αυγούστου 2020.

v  Αναστολή καταβολής δόσεων τραπεζικών δανείων χωρίς αυτά να καταστούν ληξιπρόθεσμα.

v  Ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας βάσει των μηνιαίων υποβολών μας στον ΕΟΠΥΥ το 2019 πολλαπλασιαζόμενο επι 2 και για όσο χρονικό διάστημα βρισκόμαστε σε υγειονομική κρίση, όπως συμβαίνει και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

 

Σας καλούμε  να εντάξετε και τον κωδικό 86.10 Νοσοκομειακές Δραστηριότητες στους ΚΑΔ των επιχειρήσεων που υπάγονται στα μέτρα στήριξης. Ακόμη να προβείτε στην μείωση του ΦΠΑ των νοσηλευτικών υπηρεσιών μας από το 24% στο 6% και στην μη παρακράτηση ποσών Claw Back έως το τέλος του έτους, ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα μας.

Αφενός σκεφτόμαστε τον περιορισμό της λειτουργίας μας αφετέρου όμως επιθυμούμε να συμβάλλουμε στο Ελληνικό Σύστημα Υγειας ώστε η πανδημία να ξεπερασθεί με τις λιγότερες ανθρώπινες απώλειες.

 

Είμαστε ένας κλάδος που υπέστη σημαντικές απώλειες στα χρόνια των μνημονίων με την διακοπή λειτουργίας 45 Ιδιωτικών Κλινικών, σε σύνολο 170 που λειτουργούσαν το 2008, λόγω των εξωπραγματικών και ανεπαρκών κλειστών προϋπολογισμών του ΕΟΠΥΥ και της αδυναμίας του πληθυσμού για ιδιωτική πληρωμή.

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας να συνεισφέρουμε στο Ελληνικό Σύστημα Υγειας προς όφελος των νοσουντων συμπολιτών μας.

 

Με την εκτίμηση μου

Για την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών

 

Γρηγόρης Σαραφιανός

Πρόεδρος

 

Σύνδεση
Χρήσιμοι σύνδεσμοι

 

Δημοσιεύσεις