Αναζήτηση Κλινικών

Αναζήτηση για:
Πόλη
Επιλογή Τμήματος

Εξωτερικά Ιατρεία

Πόλη
Επιλογή Τμήματος
Ημέρα εφημερίας

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 10 επισκέπτες συνδεδεμένουςUEHP News OCTOBER 2013


EUPOPEAN ECONOMY
The Second Economic Adjustment Programme for Greece- Fourth Review – April 2014


EUPOPEAN ECONOMY
The Second Economic Adjustment Programme for Greece- Second Review – May 2013


Health Professional Mobility in a Changing Europe
New dynamics, mobile individuals and diverse responsesΕπιστολη του συναδελφου Π. Μελισσανιδη

Αγαπητοί κύριοι,

Σας αποστέλλω αίτημα που απέστειλα στον ΕΟΠΥΥ και αφορά την επικαιροποίηση του συνόλου των οφειλών μου προς το συγκεκριμένο ταμείο (οφειλές που απορρέουν από το CLAWBACK).

Αιτούμαι από τον ΕΟΠΥΥ, να με ενημερώσει πόσες χιλιάδες Ευρώ του οφείλω, από πράξεις που έχουν πραγματοποιηθεί στους ασφαλισμένους του (με εξευτελιστικές τιμές), στα εργαστήρια που εκπροσωπώ *.

Από την απάντηση του ΕΟΠΥΥ θα αποφασίσω, το αν θα πρέπει να «παραδώσω τα όπλα» σε άλλους «γνωστούς – άγνωστους» ενδιαφερόμενους (funds που όμως δεν τους αγγίζει το CLAWBACK) ή να συνεχίσω και να πέσω ηρωικά μαχόμενος σε λίγα χρόνια, όντας ανασφάλιστος, λόγω οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία (γιατί και ο ΕΟΠΥΥ είναι ασφαλιστικό ταμείο και τις οφειλές προς αυτόν θα τις εκχωρήσει στην εφορία)**.

Με την ευκαιρία και με απόλυτο σεβασμό απέναντί σας, δεν σας κρύβω άποψή μου είναι, ότι η όλη μέχρι σήμερα στάση και συμπεριφορά σας, συνηγορεί υπέρ της καταστροφής, αν όχι όλων, των περισσότερων παρόχων υγείας.

Είναι λυπηρό τόσοι εκπρόσωποι, τόσοι έμπειροι στον χώρο, τόσα συνδικαλιστικά όργανα, να μην έχετε να πείτε έστω και μία φορά κάτι το θετικό…..

Μακάρι οι δικές μου αγωνίες να είναι απλά ουτοπίες και η πραγματική κατάσταση να είναι τελείως διαφορετική.

Πολύ φοβάμαι όμως ότι έχω δίκιο και σας παρακαλώ προκειμένου να ανατρέψετε δική μου αγωνία, προχωρήστε κι εσείς στην ίδια κίνηση προς τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να ενημερωθείτε ως προς το σύνολο των ποσών που οφείλετε!!!...... (Εκτός αν τα γνωρίζετε και είναι διαχειρίσιμα)

Η κατάσταση γίνεται περισσότερο λυπηρή, διότι αντιλαμβάνομαι ότι πανηγυρίζετε για τις 120 δόσεις, δηλαδή χρεώνετε την εταιρία σας για δέκα χρόνια υποχρεωμένη να πληρώνει από 5.000 έως 20.000 το μήνα!!!...... (Η εταιρία σας θα υπάρχει μετά από 3-5 χρόνια; Αναρωτηθήκατε ποιος θα αναλάβει τις υποχρεώσεις σας;)

Υπάρχει όμως και η περίπτωση να έχετε εσείς δίκιο, διότι εφαρμόζετε και έχετε άλλες πρακτικές στη λογιστική, άγνωστες προς εμάς.

Ακόμα και στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε να μας ενημερώσετε ως οφείλατε, προκειμένου να τις εφαρμόσουμε και εμείς, ώστε να μην βρισκόμαστε σε κατάσταση κατάθλιψης.

 *Εγώ και οι λογιστές μου δεν γνωρίζουμε το γενικό ύψος των οφειλών προς τον ΕΟΠΥΥ. Όποιον έλεγχο και αν έχω κάνει, δεν τα κατάφερα και ως εκ τούτου συμμορφώνομαι με ότι μου ανακοινώνει ο ΕΟΠΥΥ. Σε κάθε περίπτωση είναι φοβερό να μην γνωρίζεις τι οφείλεις ως εταιρία (ακόμα και με το μικρότερο συναλλασσόμενο  προμηθευτή μας κάθε μήνα κλείνουμε καρτέλα ως οφείλουμε, κάτι το οποίο δεν εφαρμόζει ο ΕΟΠΥΥ). Με τον ΕΟΠΥΥ άλλο κράτος, άλλοι νόμοι. Ότι ανακοινώνει ο ΕΟΠΥΥ (ανά εξάμηνο)!!! είμαστε υποχρεωμένοι να τα εφαρμόσουμε.

**Οι περισσότερες εταιρίες που οφείλουν σε άλλα νομικά πρόσωπα – προμηθευτές, μεγάλη πιθανότητα υπάρχει να βρεθεί λύση, για τον απλούστατο λόγο ότι κάθε προμηθευτής επιθυμεί και νοιάζεται για εταιρία που συνεργάζεται να υπάρχει συνέχεια.

Στην περίπτωση όμως οφειλών προς στο κράτος (εφορία - ασφαλιστικά ταμεία…), έχεις να κάνεις με συναλλασσόμενα άτομα πολύ μακράν της πραγματικότητας, διότι δεν υπολογίζουν το κόστος επιβολής προστίμων προς τις εταιρίες, δεν τους ενδιαφέρει η συνέχεια των εταιριών, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα μας χάσουν ως πελάτες!!!!

Υ.Γ.

Το ανωτέρω επιτρέπω να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα σας.

Με εκτίμηση

Μελισσανίδης Παύλος

Τηλ. 6944431226

 

Σύνδεση
Χρήσιμοι σύνδεσμοι

 

Δημοσιεύσεις