Αναζήτηση Κλινικών

Αναζήτηση για:
Πόλη
Επιλογή Τμήματος

Εξωτερικά Ιατρεία

Πόλη
Επιλογή Τμήματος
Ημέρα εφημερίας

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 79 επισκέπτες συνδεδεμένουςUEHP News OCTOBER 2013


EUPOPEAN ECONOMY
The Second Economic Adjustment Programme for Greece- Fourth Review – April 2014


EUPOPEAN ECONOMY
The Second Economic Adjustment Programme for Greece- Second Review – May 2013


Health Professional Mobility in a Changing Europe
New dynamics, mobile individuals and diverse responsesΔηλωσεις Υπουργου Υγειας Π. Πολακη

Όπως τονίζει ο κ. Παυλος Πολάκης σε σχετική ανακοίνωση του:

Καταρχήν όσον αφορά στις ιδιωτικές κλινικές, προχωρήσαμε σε ριζική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που τις διέπει μέχρι σήμερα και που ήταν ένα συνονθύλευμα άναρχων και αποσπασματικών διατάξεων που άφηναν ανοιχτά παράθυρα για διάφορες ερμηνείες που κατά καιρούς οδήγησαν σε σκανδαλώδη λειτουργία και εργασιακή ανασφάλεια για τους εργαζόμενους.

Με τον νόμο αυτόν αποσαφηνίζουμε τον χαρακτήρα και τον τύπο των 157 συνολικά ιδιωτικών κλινικών και δεν τις κλείνουμε, όπως έσπευσε να πει η αντιπολίτευση. Θέτουμε τα κριτήρια που θα καθορίσουν πόσες και ποιες από αυτές θα είναι «γενικές», πόσες «μεικτές» και πόσες «ειδικές».

Εκσυγχρονίζουμε το πλαίσιο του εξοπλισμού τους, που σε κάποιες είναι παρωχημένο, με βάση τα σύγχρονα δεδομένα της επιστήμης και της εξέλιξης στα ιατρο-τεχνολογικά μηχανήματα και όλους τους υπόλοιπους εξοπλισμούς (ξενοδοχειακό, ηλεκτρο-μηχανολογικό κλπ). Ρυθμίζουμε το εργασιακό καθεστώς όλου του προσωπικού και παγιώνουμε το καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, βάζοντας ένα τέλος στις διάφορες «ευέλικτες» συμβάσεις πολλών ταχυτήτων και ομηρείας για το προσωπικό τους.

Καθυστερήσεις πληρωμών

Βάζουμε ένα τέλος στις πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών των εργαζομένων και την παντελή απουσία ελεγκτικών μηχανισμών. Εν κατακλείδι πρόκειται για μια αναδιανομή πόρων υπέρ της εργασίας και κατά της κατασπατάλησης και της διαφθοράς. Στη συνέχεια, καθορίζουμε κοινούς κανόνες, ορίζοντας από την αρχή την έννοια του «ανεξάρτητου και αυτοτελούς κτηρίου», ενώ επίσης ικανοποιούμε την απαίτηση όλοι οι χώροι να χρησιμοποιούνται για υπηρεσίες υγείας και όχι να διασυνδέονται λειτουργικά με άλλες χρήσεις.

Τέλος, με τη θέσπιση των προστίμων επαναφέρουμε σε ισχύ τις ήδη υπάρχουσες διατάξεις που απαγορεύουν σε πανεπιστημιακούς και γιατρούς του ΕΣΥ να απασχολούνται σε ιδιωτικές κλινικές, που στην πράξη είχαν καταστρατηγηθεί.

 

ΣύνδεσηΧρήσιμοι σύνδεσμοι

 

Δημοσιεύσεις